Zavrite vodo in maslo. Dodajte moko in mešajte, da dobite testo. Testu primešajte zmečkan krompir, rumenjak, sesekljana bučna semena in narezano šunko. Oblikujte kroglice in jih ocvrite v vročem olju....
Češnjev pire: Približno skodelico odmrznjenih češenj brez koščic zmiksajte v kuhinjskem robotu, dokler ne dobite gladkega pireja. Po potrebi dodajte češnje, da dobite 1 skodelico češnjevega pireja. Češnjeva plast:...
Segrejte pečico na 200 °C in namastite pekač za pito. Zmešajte moko, sol, sladkor in pecilni prašek. Dodajte maslo, kislo smetani in rumenjaka ter zgnetite, da dobite testo za pito....
V skledo presejemo moko in vanjo naredimo jamico. V njej razdrobimo kvas in dodamo 1 žličko sladkorja ter malo mlačnega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja (nekaj minut). Stopimo maslo in...
Na srednji temperaturi v ponvi raztopite maslo. Dodajte česen in ga kuhajte 2 minuti, da se zmehča. Dodajte vino in hitro zavrite. Kuhajte 4 minute in mešajte. Dodajte smetano in...
V ponvi segrejte oljčno olje in 5 minut pražite čebulo, da se zmehča, nato dodajte česen in koromačeva semena ter pražite še 3 minute. Dodajte zelišča in vino in mešanico...
V mešalniku zmešajte avokado, jajčni rumenjak, česen in limonin sok. Počasi dodajte smetano. Omako zmešajte do gladkega in jo postavite na stran. Sesekljajte slanino in jo prepražite v veliki ponvi....