Dan prej pripravite gobovo majonezo. Gobe, kis in ½ žlice soli zmešajte v kuhinjskem robotu, dokler se ne združijo. Mešanico z žlico prelijte v mrežasto krpo in jo pustite čez...
Čebulo narežite na kolobarje in jo dajte v skledo s kisom in ščepcem soli. Čili razpolovite, odstranite semena in ga drobno nasekljajte. Odrežite in drobno nasekljajte spomladansko čebulo. Oboje dajte...
Liste mete zdrobite v pasto, nato pa zmešajte z 1 do 2 žlicama oljčnega olja, da dobite metino olje. Ananas dolžini narežite na tanke rezine. Razporedite na velik krožnik. Olive...
Pečico segrejte na 180 °C. Krompir narežite na enakomerne kose in ga 10 minut kuhajte v veliki posodi z vrelo osoljeno vodo. Odcedite ga in pustite, da se popolnoma posuši,...
Bučko po dolžini narežite na tanke rezine in jih položite na servirni krožnik. V skledi stepite olje, limonino lupinico in sok ter jih začinite. Po bučkah razporedite rukolo in parmezan,...
Testenine skuhajte v soljeni vreli vodi po navodilih na embalaži, nato jih odcedite. V skledo dajte olje, kis in veliko začimb, dodajte vroče testenine in dobro premešajte. Ko se nekoliko...
. V velikem loncu segrejte 2 žlici oljčnega olja in česen. Česen med občasnim mešanjem pražimo 2-3 minute oziroma dokler ne postane zlato rjav. 2. Dodajte sesekljano čebulo, korenček in...
Za preliv v vrču zmešajte šalotko, gorčico, sladkor, kapre in limonin sok, nato pa počasi stepajte olje, dokler se ne zgosti. Poskusite, začinite in po potrebi dodajte malo vode, da...