Zmiksajte paradižnik, kumare, poper, česen, kis in vodo. Mešajte do gladkega, nato dodajte olje in še malo premešajte. Poskusite in začinite s soljo in poprom. Medtem v veliko ponev vlijte...
Segrejte pečico na 210 °C. Obložite pekač s peki papirjem. Riž skuhajte po navodilih na embalaži. V veliki skledi zmešajte olje, kis, paradižnikovo pasto, garam masalo, rjavi sladkor, kajenski poper...
Drobno sesekljajte peteršilj, koriander, origano, čebulo in česen. Vse skupaj stresite v skledo in dodajte še preostale sestavine. Dobro premešajte, da se sestavine čimičurija med sabo povežejo. S čimičurijem premažite...
Krompir kuhajte v osoljeni vodi, dokler se ne zmehča, približno 10 do 14 minut, oziroma dokler ni mehak, če ga prebodete z vilicami. Odcedite in pustite, da se ohladi. Medtem...
Prve 4 sestavine za solatni preliv zmešajte v majhni skledi in dobro stepite, dodajte čebulo in postavite na stran. Jastoga narežite na velike kose. V vsako skledo dajte po 1...
Sesekljano čebulo na srednji temperaturi na olju prepražite do zlato rjave barve, približno 5 minut. V veliki skledi zmešajte polovico pražene čebule, mleto govedino, mleto puranje meso, drobtine, jajce, beljak,...
Pečico segrejte na 200°C in pekač pokrijte s peki papirjem. Peso dobro skrtačite pod vodo in osušite. Porežite liste, pustite del stebel in stržen korenin pustite. Položite jo na pekač,...
V mešalniku zmešajte rjavi sladkor, kečap, kis, vodo in worcestersko omako. Začinite z gorčico, s papriko, soljo, poprom in pekočo omako. Mešajte do gladkega. Omako uporabite pri žar jedeh, burgerju...
Kuskus dajte v veliko skledo s 375 ml hladne vode. Odstavite za 15 minut, da se vpije. Medtem pripravite pesto. V ponvi na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja....
Operite paprike in jih osušite. Vključite fumkcijo žar v pečici. Zložite paprike po pekaču in jih postavite pod ogret žar. Pecite 15 minut, nato jih obrnite in pecite še 10...