Na olju popecite sladkor in dodajte sesekljano čebulo. Prilijte malo vode in dodajte narezano zelje. Dobro premešajte in prilijte vino. Posodo pokrijte in dušite 15 minut. Dodajte naribano jabolko in...
V manjši skledi zmešajte limetin sok, vino, javorjev sirup in sesekljan česen. Rižev papir namočite v vodi za 10 sekund in ga položite na delovno površino. Vse sestavine za nadev...
Segrejte olje in dodajte sladkor, da karamelizira. Sesekljajte čebulo in jo dodajte karameliziranemu sladkorju ter mešajte, dokler čebula ne postekleni. Naribajte jabolko in narežite zelje na tanke trakove. Dodajte ju...
V lonec dajte govedino, čebulo, korenček in krompir. Dodajte jabolčnik, 1/2 skodelice vode, kis, lovorov list in zrna popra. Pokrijte kuhajte na nizki temperaturi 8 ur, pri čemer na polovici...
Očistite in operite zelenjavo. Narežite zelje na trakove, korenje pa na grobo naribajte. Olupite in na drobno sesekljajte česen, peteršilj pa splaknite pod tekočo vodo, dobro otresite in grobo sesekljajte....
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem. Na pripravljen pekač položite narezano bučo in neolupljen česen. Pokapajte z 2 žličkama olja. Pecite 10 minut. Medtem v skledi...
Pečico segrejte na 180 °C. Cvetačo, 1 žlico olja in nekaj začimb stresite v ponev. Pražite 25-30 minut, nato pa pustite na stran. V veliki ponvi segrejte preostalo olje ter...
Zelje drobno narežite, korenje olupite in drobno narežite, spomladansko čebulo pa sesekljajte. V ponvi na srednji temperaturi kuhajte mleko in inčune. Dodajte česen, nato pa kuhajte na zmernem ognju. Kuhajte...
Klobaso grobo narežite na kocke in ga dajte v veliko posodo za pečenje na srednji temperaturi. Kuhajte nekaj minut oziroma dokler klobasa ne spusti olja, nato dodajte semena koromača. Olupite...