Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. Zmešajte mleko in tretjino sladkorja. Zavrite in v njem skuhajte proseno kašo. Kuhajte toliko časa, da se lepo zgosti. Kaši vmešajte suhe slive,...
Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite s peki papirjem ali ga rahlo namastite. Proso v drobnem cedilu splaknite pod hladno vodo, dokler voda ni čista. V posodi zmešajte oprano...
Pečico segrejte na 180°C in namastite pekač. Zavrite vodo in dodajte sol in skodelico prosene kaše. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 15-20 minut, dokler se kaša ne zmehča. V posodi zmešajte...
Prekajeno svinjino, teletino in divjačino na hitro popecite v ponvi na olju in dajte v hladno vodo, solite in kuhajte vse do mehkega. Dodajte sesekljano čebulo, por in pa še...
Prežagajte kosti ali prerežite v sklepih, pri čemer pazite, da jih ne boste zdrobili preveč. Poskusite repo; če se vam zdi preveč prekisla, jo na hitro sperite s hladno vodo....
Stresite najprej proseno kašo v/na gosto cedilo, dobro jo operite pod tekočo vodo. Tako oprano kašo odcedite. Segrejte 2 žlici olivnega olja v loncu in na olivnem olju rahlo popražite...