Česen in čebulo olupite in ju ločeno na drobno sesekljajte. Narežite klobaso na kolobarje. Ožamite kislo zelje in na grobo sesekljajtena. V večjem loncu segrejte olje, na njem posteklenite sesekljano...
V lonec dajte govedino, čebulo, korenček in krompir. Dodajte jabolčnik, 1/2 skodelice vode, kis, lovorov list in zrna popra. Pokrijte kuhajte na nizki temperaturi 8 ur, pri čemer na polovici...
Prežagajte kosti ali prerežite v sklepih, pri čemer pazite, da jih ne boste zdrobili preveč. Poskusite repo; če se vam zdi preveč prekisla, jo na hitro sperite s hladno vodo....
V posodo vlijte kis, dodajte sladkor, sol, začimbe in lovorjev list ter zavrite. Po 1 minuti preverite, ali sta se sladkor in sol raztopila. Rezine čebule položite v cedilo in...
Operite paprike in jih očistite (odstranite pecelje in vsa semena). Po dolžini jih narežite na 4 ali 6 kosov. Kozarce za vlaganje in pokrove dobro operite in jih postavite v...
Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Fižol iz pločevinke splaknite pod vodo in odcedite. V večji lonec vlijte malenkost olja, stresite čebulo, dodajte ščepec soli in pražite na zmernem...
Dajte v lonec zelje, zalijte z vodo da bo zelje prekrito, dodajte lovorjev list in poper ter kuhajte približno 30 minut. Solite le po potrebi. v ponvi medtem segrejte olje...