Pečico segrejte na 180 °C in namastite pekač. V veliki skledi zmešajte juho, kislo smetano, 1/2 skodelice mleka in začimbe. Vmešajte zelenjavo in piščanca. Mešanico prelijte v pekač. V manjši...
Segrejte pečico na 210 °C. Pekač popršite s sprejem za peko. Zmešajte zdrobljenega piščanca s kumino, čilijem v prahu, soljo, česnom v prahu, papriko in svežim limetinim sokom. Mešajte, dokler...
Star kruh zmeljite v drobtine. Dajte nato drobtine v posodo in dodajte jajce. Dobro premešajte, solite in ostanke mesa, ki naj bo narezan na kocke. Kadar so kosi zelenjave večji,...
Piščanca položite v lonec. Dodajte 4 l vode, da je pokrit. Na močnem ognju zavrite, pri tem pa odstranite maščobo, ki je prišla na površje, in jo zavrzite. Zmanjšajte temperaturo...
Brusnice dajte v manjšo skledo in jih prelijte z vrelo vodo. Odstavite za 30 minut, da se namočijo. Medtem v ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Čebulo med mešanjem kuhajte...
Moko presejte in dodajte vrelo vodo in zmešajte, da nastane mehko testo. Na rahlo pomokani površini gnetite testo približno 5 minut. Zavijte ga v plastično folijo in ga za 20...
Piščanca položite v veliko posodo s celimi in posušenimi čiliji, česnom, stebli koriandra in cimetom, prelijte s hladno vodo in postavite na srednjo temperaturo. Ko tekočina zavre, zmanjšajte temperaturo in...
Pečico segrejte na 180 °C. Posušene gobe položite v skledo in prelijte z 200 ml vrele vode. Približno 5 minut pustite na strani – gobe bodo vpile nekaj tekočine in...
S piščanca odstranite vrvico in sprostite noge od telesa. Zmešajte jogurt, karijevo pasto in limonin sok ter začinite s soljo. Piščanca položite v pekač, prelijte z marinado in pustite 30...
Piščanca oziroma piščančje kose začinite s česnom, karijem, soljo in poprom. Na olivnem olju popecite, da se zapeče do zlate barve, dodajte še narezano korenje in še malo popražite. Zalijte...