Segrejte pečico na 230 °C. Testo za pico razvaljajte v želeno obliko in debelino in ga položite na pekač. Testo enakomerno premažite s tanko plastjo omake pesto. Po omaki razporedite...
Segrejte lonec z vodo, in ko zavre, vanj stresite njoke in jih kuhajte toliko časa, da priplavajo na gladino. Ohrovt stresite v cedilo in ga temeljito operite. Papriko in paradižnike...
Napolnite velik lonec z vodo, dodajte še sol in zavrite. Temperaturo nato znižajte. Narežite mocarelo na velike kocke in stresite v koničasto cedilo. Mocarelo segrevajte v vroči, vendar ne vreli...
Piščančjo juho zavrite. V veliki ponvi segrejte olje, dodajte čebulo in jo pecite do zlate barve. Dodajte panceto in piščanca ter kuhajte 2 minuti, da se piščanec zapeče. Dodajte riž...
Olupite šparglje in jim odrežite konce. Olupke in odrezane konce prelijte z vodo, začinite še s ščepcem soli in s ščepcem sladkorja ter zavrite. Ko bo voda zavrela, zmanjšamo ogenj...
Buhteljni z mocarelo: Narežite testo za pico na 15 kvadratov, po sredini pa jo namažite s pestom. Na vsak kvadrat položite še kroglico mocarele, nato robove zavihajte navzgor in oblikujte...
Zavrite slano vodo in dodajte njoke. Kuhajte 2 minuti oziroma dokler se ne dvignejo na površje, nato jih odcedite in vrnite nazaj v ponev s kančkom rezervirane vode za kuhanje....
Zmešajte moko, kvas, sladkor in 1,5 žličke soli. Odmerite 300 ml tople vode in moki dodajte približno 280 ml olivnega olja ter začnite mešati, dokler se sestavine ne začnejo sprijemati...