Zmiksajte česen, peteršilj, parmezan in kruh. Maso zmešajte z olivnim oljem, da dobite nadev. Z nadevom premažite vsako sardelo in jo zvijte ter pritrdite z zobotrebcem. Nadevane sardele polagajte v...
Na maslu popražite narezan por in mu dodajte malo vode. Posodo pokrijte in dušite toliko časa, da se por zmehča. Poru dodajte koruzo in prilijte smetano za kuhanje. Dobro premešajte...
Segrejte pečico na 190 °C. Na maščobi popražite mleto meso in mu dodajte sesekljan peteršilj. Počakajte, da se malo ohladi. Primešajte jajce, smetano, papriko v prahu, sol in poper. Dodajte...
File lososa začinite s soljo, poprom in limonovim sokom. Na maslu popražite šalotko in ji dodajte odcejene kuhane testenine. Dodajte smetano in narezanega lososa. Kuhajte 5 minut na šibkem ognju...
V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražite 5 minut, da čebula postekleni. V ponev dodajte sesekljane artičoke in kuhajte še 2...
Segrejte pečico na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem. V skledi zmešajte drobno sesekljane pistacije, drobtine, nariban parmezan, peteršilj, limonino lupinico, sol in poper. V ločeni majhni skledi zmešajte...
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni. V ponev dodajte narezane lignje in jih kuhajte približno 3...
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni. V ponev dodajte narezano hobotnico in jo kuhajte približno 5...
Segrejte maslo in olje ter dodajte narezano šalotko. Kuhajte in mešajte 2 minuti ali dokler se ne zmehča. Dodajte riž in kuhajte še 4 minute. Vmešajte sol, timijan in poper....
Segrejte pečico na 180 °C. V veliki skledi zmešajte rikoto, čedar, parmezan, naribano bučko, baziliko, origano, črni poper, sol, mocarelo in paradižnik. Temeljito premešajte. Mešanico prenesite v dobro namaščeno skodelico....