V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo, sesekljan česen, na kocke narezan korenček in na kocke narezano zeleno. Dušite, dokler se zelenjava ne zmehča, približno...
Zavrite lonec s slano vodo. Testenine skuhajte in prihranite 100 ml vode za testenine. Medtem na srednji temperaturi segrejte oljčno olje in prepražite sesekljan česen, da se zmehča in postane...
V lonec dajte olje in segrejte na srednjo temperaturo. Dodajte narezano čebulo in česen ter ju med pogostim mešanjem kuhajte 3 minute. Dodajte kuhano lečo in vse začimbe. Med pogostim...
Segrejte pečico na 180 °C. Pekač obližite s peki papirjem. Lečo splaknite pod hladno vodo. Dajte jo v ponev in jo prelijte s hladno vodo tako, da je vsaj 2,5...
Segrejte pečico na 210 °C. Obložite pekač s peki papirjem. Riž skuhajte po navodilih na embalaži. V veliki skledi zmešajte olje, kis, paradižnikovo pasto, garam masalo, rjavi sladkor, kajenski poper...
V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite 3 minute, da postekleni. Nato sesekljajte česen, dodajte ga v ponev in ga podušite 10 sekund,...
Zavrite vodo in dodajte lečo, zmanjšajte temperaturo in pustite vreti 20-25 minut, da se zmehča. Odcedite jo in pustite na stran. Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte čebulo in...
Sesekljano čebulo na srednji temperaturi na olju prepražite do zlato rjave barve, približno 5 minut. V veliki skledi zmešajte polovico pražene čebule, mleto govedino, mleto puranje meso, drobtine, jajce, beljak,...
Zmešajte kuskus, jušno osnovo v prahu in vodo. Pokrijte ga s folijo za živila in ga za 10 minut postavite na stran. V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici...
Oljčno olje segrejte v velikem loncu na srednji temperaturi. Dodajte sesekljano čebulo in jo dušite, dokler ne postane prosojna. Dodajte sesekljan česen in rdečo papriko ter ju nekaj minut dušite,...