Segrejte 1 žlico masla in popražite sesekljano čebulo in česen. Pražite, dokler čebula ne postekleni, nato pa dodajte narezana piščančja jeta in narezano slanino. Pražite, da se meso lepo popeče...
Segrejte pečico na 200 °C. Skuhajte ajdovo kašo in popecite koščke slanine. Popražite narezane gobe. Narežite paradižnike in jih zmešajte skupaj s kuhano ajdovo kašo, slanino, gobami, skuto, naribanim sirom...
Pečico segrejte na 180 °C. V veliki skledi zmešajte moko, sol in pecilni prašek. V ločeni skledi stepite pinjenec, jajca, paradižnikov pire in olje. Mokre sestavine zmešajte s suhimi, nato...
Naenkrat zmiksajte vse sestavine, da dobite gladek namaz. Če se vam zdi pregost, dodajajte olivno olje ali pa kis iz kozarca vloženih kumaric. Poskusite in dodatno začinite po okusu. Postrezite...
Sperite in skuhajte lečo in jo dajte v kuhinjski mikser. Dodajte kumarice, topljeni sir, čebulo, posušen paradižnik, olivno olje in sol. Vse skupaj zmiksajte, da dobite gladek namaz. Servirajte na...
Odcedite in sperite fižol in ga dajte v kuhinjski mikser. Dodajte kumarice, topljeni sir, čebulo, posušen paradižnik, olivno olje, sesekljan drobnjak in sol. Vse skupaj zmiksajte, da dobite gladek namaz....
Česen, čili, inčune in vloženi paradižnik nasekljamo na majhne koščke, vso ostalo zelenjavo pa narežemo na kocke velikosti 0,5 x 0,5 cm, olivam pa odstranimo koščice. Wok segrejemo, dodamo oljčno...