V manjši skledi zmešajte limetin sok, vino, javorjev sirup in sesekljan česen. Rižev papir namočite v vodi za 10 sekund in ga položite na delovno površino. Vse sestavine za nadev...
Vso zelenjavo najprej na drobno narežite. Res zelo na drobno. V ponev dajte olivno olje in zelenjavo pražite približno 3 do 5 minut oziroma dokler vsaj polovica soka ne izpari....
Velik lonec osoljene vode zavrite na močnem ognju. Medtem, pa pripravite preliv, dokler voda ne zavre. V veliki skledi zmešajte olivno olje, limonin sok, kis, česen, origano, sol in pa...
Stresite najprej proseno kašo v/na gosto cedilo, dobro jo operite pod tekočo vodo. Tako oprano kašo odcedite. Segrejte 2 žlici olivnega olja v loncu in na olivnem olju rahlo popražite...
Meso operite pod tekočo vodo, vlago osušite s papirnato brisačo in narežite na večje kocke (približno 3 cm). Čebuli olupite in narežite na četrtine. Zelenjavo operite, očistite in narežite na...
Na olju popražite čebulo, dodajte še na kockice narezano svinjino, na kratko popecite in dodajte sesekljano papriko in paradižnik. Malo podušite, dodajte na 2 cm kose narezan stročji fižol, zalijte,...
Paprikam odrežite peclje, odstranite jim semena in jih operite. Sedaj pripravite še nadev za filane paprike. V ponvi na olju prepražite na drobno sesekljano čebulo, dodajte riž in na hitro...
Na olju prepražite čebulo in dodajte ajdovo kašo. Prepražite in med mešanjem dodajte še strt česen, jušno kocko ali potresite z ščepcem vegete (seveda lahko tudi, če vegete pač ne...
Zelenjavo dobro očistite in operite. V posodi segrejte olje. Čebulo olupite in narežite na liste. Položite v posodo z oljem in pražite na majhnem ognju, da lepo postekleni. Dodamo še...