Prežagajte kosti ali prerežite v sklepih, pri čemer pazite, da jih ne boste zdrobili preveč. Poskusite repo; če se vam zdi preveč prekisla, jo na hitro sperite s hladno vodo....
Čebulo in česen olupite in vsakega na drobno sesekljamo, vsakega ločeno. Korenje očistite (po želji olupite ali postrgajte z nožem), operite in narežite na manjše kose. Fižol splaknite pod tekočo...
Vso zelenjavo dobro očistite in operite. Zelenjavo dajte v velik lonec skupaj s piščancem. Zalijte s približno 1 litrom hladne vode in postavite lonec na štedilnik. Da bo okus še...
V velikem loncu na srednji temperaturi stopite 1 žlico masla. Dodajte čebulo, česen in brokoli. Dušite, dokler se ne zmehčajo in zadišijo, približno 5 minut. V lonec z juho dodajte...
Fižol prelijte s trikratno količino vode in pustite, da se fižol namaka čez noč. Odlijte vodo in operite fižol. Ponovno zalijte fižol z vodo, postavite na štedilnik, zavrite in ga...