V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte koruzo in pokrijte s tesno prilegajočim se pokrovom. Ko koruza začne pokati, ponev pogosto stresajte, da se zrna ne zažgejo, 3 do...
Meso najprej osušite s kuhinjskimi brisačkami, nato pa olupite čebulo in česen. Narežite čebulo na kocke in stisnite česen. V velikem loncu segrejte olje, dodajte meso in ga pražite med...
V posodi vašega kuhinjskega robota zmešajte moko, vsa semena, kvas in pa še sol. Začnite gnetiti na nizki stopnji, sestavinam pa postopoma dodajajte vodo, olje in kis. Prvih 5 minut...
Očistite in narežite šampinjone na koščke. Česen in čebilo narežite na kocke in ju skupaj s panceto, narezano na trakove, prepražite na vročem olju. Dodajte gobe, jih popecite, solite in...
Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Segrejte v loncu olje, dodajte čebulo in jo na majhnem ognju med občasnim mešanjem počasi pražite. Operite meso, ga osušite in narežite na...
Najprej očistite šampinjone. Dva klobučka ločimo oziroma dajte na stran, ostale pa na drobno sesekljajte. Čebulo in česen tudi sesekljajte in ju prepražite na maslu, da posteklenita. Dodamo gobe in...
Operite paprike in jih osušite. Vključite fumkcijo žar v pečici. Zložite paprike po pekaču in jih postavite pod ogret žar. Pecite 15 minut, nato jih obrnite in pecite še 10...
Fižol dajte v lonec in ga potopite v vodo (voda naj bo približno 2 cm nad fižolom). Fižol namočite vsaj 2-3 ure. Odlijte vodo, dodajte svežo vodo (približno dvakratno količino...
V kuhinjskem mešalniku zmešajte sojino mleko, jabolčni kis, dijonsko gorčico in morsko sol. Mešajte do gladkega. Med mešanjem dodajajte olje. Veganska majoneza mora biti gosta, vendar še vedno tekoča. (Foto:...
Stepite koruzno moko s kančkom rastlinskega mleka, dokler mešanica ne postane gladka in brez grudic, nato stepite preostalo mleko, 1 žličko cimeta, vso vaniljo in 2 žlici javorjevega sirupa. Rezine...