V veliki skledi zmešajte artičoke, mešano solato, češnjeve paradižnike, narezane kumare, rezine čebule, olive in kapre. V manjši skledi stepite oljčno olje, limonin sok, sesekljan česen, sol in poper, da...
Zmešajte sol, moko, jajce in sesekljane olive. Mešajte toliko časa, da dobite testo. Testu dodajte sesekljano čebulo in česen. Primešajte še narezan paradižnik, kajenski poper in timijan. Testo dobro premešajte...
Sesekljajte česen in ga zmiksajte. Dodajte narezane olive in kapre ter dobro premešajte. Mešanici dolijte toliko olja, da dobite kremasto omako. Omaki dodajte rumenjake, limonin sok, sol in poper. Dobro...
Segrejte pečico na 230 °C. Testo za pico razvaljajte v želeno obliko in debelino in ga položite na pekač. Testo enakomerno premažite s tanko plastjo omake pesto. Po omaki razporedite...
Segrejte lonec z vodo, in ko zavre, vanj stresite njoke in jih kuhajte toliko časa, da priplavajo na gladino. Ohrovt stresite v cedilo in ga temeljito operite. Papriko in paradižnike...
Hobotnico položite v lonec in dolijte toliko vode, da bo hobotnica prekrita. Hobotnico vzemite iz lonca in zavrite vodo. Ko voda zavre, vanjo položite hobotnico. Poprajte in začinite vodo po...
V veliki skledi zmešajte nariban sir, zmehčano maslo, moko, sol in kajenski poper ter zgnetite testo. Testo razvaljajte v 1 cm velike kroglice in jih položite na pomaščen pekač. Če...
Za omako: V ponvi na srednje nizki temperaturi zmešajte olje in moko. Premešajte in pustite, da 1 minuto brbota. Prilijte mehiško omako, piščančjo juho, sol in poper. Segrejte do vrenja....
Najprej pripravite tunin namaz. Jajca nato previdno dajte v lonec s hladno vodo in pristavite na kuhalnik. Počakajte, da bo voda zavrela. Odstavite lonec in počakajte točno 8 minut, nato...
Koromaču odrežite debela, zelena stebla. Prerežite gomolj na pol in to po dolžini. V majhnem kozarcu zavrite vodo in jo rahlo solite. Koromač blanširajte in ga takoj potopite v ledeno...