Segrejte olje in dodajte sesekljano korenje, zeleno, čebulo in česen ter pražite približno 5 minut. V zelenjavo vmešajte moko in kuhajte še 1 minuto, vmes pa mešajte. V lonec vlijte...
Segrejte lonec z vodo, in ko zavre, vanj stresite njoke in jih kuhajte toliko časa, da priplavajo na gladino. Ohrovt stresite v cedilo in ga temeljito operite. Papriko in paradižnike...
Njoke skuhajte v skladu z navodili na embalaži. V veliki ponvi na srednji temperaturi približno 1 minuto kuhajte smetano in maslo. Izklopite ogenj in dodajte kuhane njoke ter mešajte, dokler...
V kozici raztopite maslo in na njem zmehčajte por. Dodajte še moko in dobro premešajte. Dolijte zelenjavno osnovo in tekočino zavrite. Stresite bučko v vrelo kremasto tekočino in kuhajte 5...
File lososa prepolovite na pol. Oba dela rahlo posolite in pokapajte z nekoliko limoninega soka. Fileja pecite približno 3 minute na eni strani, nato ju obrnite in pecite 3 minute...
Skuhajte njoke v osoljenem kropu in jih odcedite. Najprej nastrgajte mocarelo za sirovo omako. V loncu razpustite maslo in primešajte moko, nato pa med nenehnim mešanjem postopoma dolivajte mleko. Ko...
Zavrite slano vodo in dodajte njoke. Kuhajte 2 minuti oziroma dokler se ne dvignejo na površje, nato jih odcedite in vrnite nazaj v ponev s kančkom rezervirane vode za kuhanje....
Češnjeve paradižnike prerežite na pol in jih na olivnem olju v ponvi prepražite, ampak le toliko da se bodo zmehčali. Nato dodajte še česen in nato še malo prepražite, da...
Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Pripravite pekač, katerega velikost naj bo približno okoli 25 krat 20 centimetrov. Če uporabljate zamrznjeno bolonjsko omako, jo seveda odmrznite. Najbolje bo, da jo...