Olupite šparglje in jim odrežite konce. Olupke in odrezane konce prelijte z vodo, začinite še s ščepcem soli in s ščepcem sladkorja ter zavrite. Ko bo voda zavrela, zmanjšamo ogenj...
Glavo brokolija operite in jim odrežemo cvetke s peclja, ki jih sesekljajte na grobo. Iz pločevinke stresite čičeriko v cedilo in sperite pod tekočo vodo. Zavrite vodo v loncu in...
Pečico segrejte na 220 stopinj Celzija. Jajčevec in bučki narežite na kolobarje debeline približno 1 cm. Oboje razporedite po dveh pekačih, paradižnike in pa česen pa po polovici na en...
Pečico segrejte na 175 stopinj C. Rahlo namastite 12 modelčkov za mafine ali jih obložite s papirnatimi vložki za mafine. Segrejte ponev na srednje visoki temperaturi. Vmešajte klobaso in jo...
Čebulo olupite in nasekljajte, paradižnik operite in narežite na kocke. Nato v vročo ponev dajte slanino, jo popecite z obeh strani, da lepo porjavi in jo preložite na krožnik. Na...
Bučke operite in osušite. Prerežite jih navpično na pol, nato pa jih ponovno prepolovite, da nastane četrtina, in jih narežite na približno 0.5 cm široke rezine. Piščančje prsi narežite na...
Ribi odstranite kožo in kosti in jo z vilicami pretlačite in položite v posodo; v majhni ponvi raztopite maslo, previdno vmešajte moko in postopoma dodajte mleko. Ko zavre, odstavite z...
Rezance skuhajte v veliki količini vrele in osoljene vode, dokler se ne zmehčajo. Čebulo in zeleno podušite na maslu, dokler se ne zmehčata, primešajte moko, sol in gorčico. Prilijemo mleko....
Izberite šest dobro velikih krompirjev in jih popečite. Ko so pečeni, na vrhu naredite luknjo in pazite, da ne uporabite jeklenega noža. Krompir izdolbite, ne da bi poškodovali lupino. V...