Amarant (če želite, uporabite oves) namočite čez noč in ga odcedite. Zmešajte kokosovo mleko, amarant, vse začimbe in bučni pire. Vse skupaj zavrite in pokrijte. Na šibkem ognju kuhajte 15...
Segrejte pečico na 180 °C. Pekač za mafine obložite s papirnatimi modelčki. Zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, muškatni orešček in sol. V ločeni skledi stepite jajca, rastlinsko...
Bučke pecite na 180 °C, dokler se ne zmehčajo, približno 40 minut. Meso bučk izdolbite, ob robovih pa pustite nekaj centimetrov mesa. Meso dajte na stran. Izdolbene polovice bučk pa...
V skledi zmešajte koriander, kumino, papriko, kurkumo, muškatni orešček in kajenski poper. V ponvi brez prijema segrejte oljčno olje na srednje visoki temperaturi. Obe strani lososa začinite s soljo in...
Krompir, kolerabo in zeleno narežite na kocke in jih popražite na maslu. Dolijte vino in dušite, da izpari. Začinite po okusu in dodajte sesekljane mandlje. Dobro premešajte in zalijte z...
Sesekljajte čebulo in jo popražite na olju. Dodajte naribano korenje in pražite še 7 minut, nato pa prilijte 100 ml vode, dodajte sesekljan čemaž in pokrijte posodo. Kuhajte 7 minut...
Vse sestavine dobro premešajte in testo vlijte v pekač za pito. Pecite pri 180 °C 25 do 30 minut. Ko se ohladi, jo narežite na kose in po želji postrezite...
V majhen lonec dajte na kocke narezano jabolko, sladkor in rozine, dodajte 60 ml vode, potresite s cimetom in ščepcem muškatnega oreščka, pokrijte in kuhajte na nizkem ognju, dokler se...
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem. Cvetačo in brstični ohrovt premažite z oljčnim oljem in začinite s soljo. Razporedite ga v enakomerni plasti na pripravljen pekač....
V stekleni skodelici zmešajte irski kremni liker in irski viski; prelijte z vročo kuhano kavo. Na vrhu dodajte stepeno smetano in kanček muškatnega oreščka. (Foto: pexels.com)