Za marinado zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, papriko, posušen origano, limonin sok, sol in poper. V marinado dodajte morske sadeže in jih premešajte, da se obložijo. Marinirajte jih približno 30...
Stisnite limono in sok zmešajte z 2 žlicama olja. Dodajte 2 sesekljana stroka česna. V mešanico položite ribo in jo namakajte 30 minut. Na olju prepražite sesekljano čebulo, česen in...
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo, korenček in zeleno ter med občasnim mešanjem kuhajte 10 minut oziroma dokler se čebula ne zmehča. Dodajte koruzo, omako taco in...
V veliki ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte 2 žlici olja ter dodajte česen in inčune. Med mešanjem kuhajte 2 minuti, dokler se inčuni ne stopijo. Dodajte paradižnike in vino...
Segrejte pečico na 180 °C. Očistite in operite školjke. Olupite česen in ga z dobrim ščepcem morske soli zdrobite v pestu in možnarju, nato pa na drobno naribajte limonino lupinico....