Na maslu popražite narezan por in mu dodajte malo vode. Posodo pokrijte in dušite toliko časa, da se por zmehča. Poru dodajte koruzo in prilijte smetano za kuhanje. Dobro premešajte...
Segrejte pečico na 180 °C. Olupite jabolka in jih narežite na kocke. Zmešajte 1/4 skodelice suhe mešanice pudinga in začimbe. Dodajte jabolkom v srednje veliki skledi skupaj z vodo in...
Riž, vodo, sol in cimetove palčke dodajte v skledo. Premešajte, nato pa zaprite pokrov in kuhajte 5 minut na visoki temperaturi, nato pa 10 minut na srednji. Previdno odprite lonec...
V ovsenem mleku namakajte oreščke vsaj 1 uro. Namočene indijske oreščke in tekočino za namakanje prenesite v mešalnik skupaj z 2 žlicama limoninega soka ter s soljo, črnim poprom in...
V skledo ubijte jajca, vmešajte mlado špinačo in parmezan. Začinite s čebulo v prahu, z muškatnim oreščkom, s soljo in poprom. Ponev popršite s pršilom za kuhanje in jo postavite...
Pečico segrejte na 190 °C. Namastite pekač in ga obložite s peki papirjem. Pripravite biskvit: V skledi zmešajte moko, cimet, pecilni prašek, ingver, muškatni orešček in sol. Z električnim mešalnikom...
1. Pečico segrejte na 200 °C. Notranjost dvolitrske posode za sufle premažite z maslom in enakomerno potresite s parmezanom. 2. V majhni posodi na nizki temperaturi stopite maslo. Vmešajte moko...
Pečico segrejte na 160 °C. V ponvi na srednji temperaturi zmešajte mleko, smetano, riž, sladkor, cimet in vaniljo. Med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut, da mešanica zavre. Odstavite z ognja...
Zgoščeno smetano in karamelo dajte v majhno ponev na srednji ogenj. Mešajte in segrejte do vrenja. Odstranite z ognja. Vmešajte žganje. Odstavite za 5 minut, da se ohladi. Karamelno zmes...
V veliko skledo dajte mleto meso, čebulo, drobtine, začimbe, muškatni orešček in jajce. Premešajte, da se sestavine enakomerno povežejo. Iz mešanice oblikujte kroglice. V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje....