Segrejte pečico na 180 °C. V mlačno vodo dodajte sladkor in nadrobljen kvas ter pustite vzhajati 15 minut. Kvas zmešajte z moko in s soljo ter pregnetite. Postavite na stran...
V veliki skledi stepite moko, kvas, sol in sladkor. Vmešajte vodo in sesekljan zeleni del šalotke. Dobro premešajte, da dobite gladko testo. Skledo tesno pokrijte s plastično folijo. Postavite v...
V majhno skledo dajte sladkor, kvas in 1/4 skodelice mlačne tople vode. Premešajte in pustite kvas stati približno 15 minut. Ko se podvoji, v veliki skledi zmešajte grahovo moko, navadno...
Prvi dan v srednje velikem steklenem kozarcu, ki ga je mogoče zapreti, zmešajte 60 g polnozrnate moke in 60 g vode. Na kozarec ohlapno namestite pokrov, da je pokrit, vendar...
V posodi vašega kuhinjskega robota zmešajte moko, vsa semena, kvas in pa še sol. Začnite gnetiti na nizki stopnji, sestavinam pa postopoma dodajajte vodo, olje in kis. Prvih 5 minut...
Iz mlačne vode, moke, jajca, soli, mleka in po potrebi zamesite kar čvrsto testo, ki ga razvaljajte na deski čim na bolj tanko (2 mm). Pustite malo počivati, da se...
S kuhinjskim mešalnikom sestavine za testo zgnetite v testo, ki ga nato ponovno pregnetite z rokami. Oblikujte ga kroglo oziroma v kepo, premažite ga z oljem in ga pustite počivati...
Zmešajte 1/4 skodelice vode in daši v prahu. Mešajte z vilicami, dokler se zrnca ne raztopijo. V skledo dajte jajca, sladkor in sol. Z vilicami stepajte jajca, dokler se temeljito...
Testo naredite tako kot za zavitek in vmešajte jajca. Zgneteno testo oblikujte v obliko hlebčka, naoljite ga z oljem, pokrijte s segreto skledo in pustite stati na sobni temperaturi od...
Moko stresite v skledo in ji dodajte sol, olje in mlačno vodo. Na hitro zgnetite v gladko testo. Testo razdelite na tri dele in vsak del posebej zgnetite v lepe...