Sesekljano čebulo popražite na masti in dodajte mleto meso, jušno kocko in začimbe. Dobro premešajte in dušite, vmes pa prilivajte vodo. Dušite toliko časa, da se meso zmehča. Skuhajte riž...
Na sredini moke naredite jamico in vanjo vlijte kvas, zmešan s toplo vodo. Po robu jamice potresite sol. Dodajte olje in vse skupaj dobro pregnetite. Ko nastane gladko testo, ga...
Zmešajte mleto meso s ščepcem popra, gorčico, jajcem in na drobno sesekljanim peteršiljem. Oblikujte približno 16 mesnih kroglic. Prepražite jih na vročem olivnem olju, vendar pazite, da ne razpadejo, in...
Segrejte pečico na 200 °C (na 180 °C, če boste pekli s funkcijo kroženja vročega zraka). CMOKI: Za mesne cmoke kruh najprej za 15 minut namočite v mešanici vode in...
Šampinjone očistite. Previdno odstranite bete, tako da jih rahlo zavrtite. Čebulo in bete na fino nasekljajte. Popražite čebulo na 2 žlicah vročega oljčnega olja, dokler ne bo posteklenela. Nato v...
Obstajata dva načina za pripravo sarme, vendar sta kljub temu oba dobra. Najprej zmešajte na drobno sesekljano čebulo, mleto meso, riž in pa začimbe (1 žlica rdeče paprike, 1 žlica...
Kruh namočite v hladno mleko, ga za nekaj časa zmehčajte, dobro ožamite in dajte v skledo. Dodajte meso, česen, začimbe in čebulo, rahlo prepražite, nato dodajte jajca in premešajte. Maso...
Zmešajte meso, riž, jajca in začimbe. Paprikam odrežite vrhove in jih za nekaj minut namočite v vročo vodo. Izluščite semena in jih napolnite z mesno mešanico. Postavite jih v pekač,...
Dobro očistite želodec in ga namočite v slano vodo. Združite vse sestavine in jih dobro premešajte. Želodec napolnite z mešanico in zašijte odprtino. 2 uri kuhajte v velikem kotlu z...