Datlje vzdolž prerežite, da dobite žepek. Vsak žepek napolnite s kozjim sirom in vanj pritisnite polovico pekanovega oreha. Polnjene datlje pokapajte z medom in postrezite kot predjed ali sladico. (Foto:...
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. V ponvi na maslu popražite mandlje in dodajte med. Dobro premešajte in odstavite. Posolite vodo in jo zavrite. Vanjo stresite koruzni zdrob...
Segrejte pečico na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem. V skledi zmešajte drobno sesekljane pistacije, drobtine, nariban parmezan, peteršilj, limonino lupinico, sol in poper. V ločeni majhni skledi zmešajte...
Segrejte pečico na 180 °C. Vse sestavine zmešajte v skledi. Z žlico rahlo pritisnite na rezine kruha, da dobite vdolbino. V vdolbinice z žlico nadevajte kremo in jo obložite z...
Pečico segrejte na 200 °C. Piščančja krila operite in osušite. Zmešajte sojino omako, sladko sojino omako, med, sezamovo olje in sesekljan česen. Dodajte piščanca in ga premešajte z omako, da...
V ponvi na srednje visoki temperaturi stopite maslo. Dodajte koruzo in jo pražite 5 minut. Zmanjšajte temperaturo na srednjo. Dodajte moko, kuhajte še 1 minuto, med tem pa nenehno mešajte. Med...
Zmešajte oljčno olje, limonin sok, dijonsko gorčico, med, sol, poper in sesekljan česen. Omako postavite v hladilnik in pripravite ostale sestavine. Ohrovtove liste dobro operite in posušite. Narežite ga na...
Lečo in vodo prelijte v veliko posodo. Vodo zavrite, nato pa temperaturo zmanjšajte na srednje nizko in kuhajte, dokler leča ne postane mehka, približno 20 minut. Lečo odcedite in jo...
Rebra položite v lonec in jih prelijte s hladno vodo. Zavrite in nato 25 minut rahlo kuhajte, pri tem pa odstranite maščobo, ki počasi priplava na površje. Odcedite. Obložite pekač...
Pečico segrejte na 190 °C. Pekač obložite s peki papirjem ali ga rahlo namastite. Proso v drobnem cedilu splaknite pod hladno vodo, dokler voda ni čista. V posodi zmešajte oprano...