Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. Marelice posujte z 2 žlicama sladkorja in jih položite na dno pekača. Zmiksajte sladkor, mleko, jajca, moko, mandljev in vaniljev ekstrakt, da...
Maslo in sladkor stepite, dodajte jajca in temeljito stepite. Presejte suhe sestavine in počasi dodajte še mleko. Vmešajte breskve, limonin sok in pa vanilijo. Po žličkah vmešamo v vročo maščobo....
Zmešajte moko, pecilni prašek in sol ter dvakrat presejete. Maslo stepite do mehkega; postopoma dodajte še sladkor in stepajte, dokler se ne zmehča. Vmešajte jajce in aromo. Dodamo moko in...
Jajčne beljake nalijte na krožnik, dodajte sol in jih stepajte s paličnim mešalnikom, dokler se lepo ne spenijo. Dodajte še vinski kamen in nadaljujte naprej s stepanjem, dokler jajca niso...
Navodila za glazuro. Sladkor, vodo in smetano vinskega kamna zavrite brez mešanja. Odstavite z ognja takoj, ko sirup ob kapljanju z žlice postane “dlakast”. Zelo počasi vlijemo na čvrsto stepen...
Maslu dodajte sladkor in zmes stepite. Dodajte stepena jajca in vse dobro premešajte. Dodajte še stopljeno čokolado, drobtine, moko in vanilijo. Mešanico zelo na tanko razporedimo po z maslom namazanem...
Maslo stepite, dodajte sladkor in jajce. Dobro premešamo in dodamo moko, pecilni prašek, cimet, orehe, sol, mleko, vanilijo in limonin ekstrakt. 2 minuti stepamo. Vlijte v pekač za kruh, pripravljen...
Navodila za nadev “Meringue”. Jajčnih beljakov še ne stepajte, dokler niso pripravljeni za uporabo. Nato jih stepite do trdega, dodajte sladkor in limonin ekstrakt ter stepajte le minutko. Na vrhu...
Najprej stepite maslo, postopoma dodajte še sladkor in dobro stepeno jajce. Zmešamo in presejemo moko ter pecilni prašek ter ju izmenično dodajamo z mlekom. Nato dodajte vanilijo. Pečemo v pekaču...
Sladkor in vodo kuhajte brez mešanja, dokler se sladkor ta ne spusti z žlice. Počasi vlijemo v stepene jajčne beljake. Stepamo, dokler ne dobi obliko. Dodamo še aromo in namažemo...