Lubenico prerežite na pol in izdolbite meso. Meso zmečkajte in ga vrnite nazaj v lubenico, da dobite čim več soka. Lubenici dodajte limonin sok, jagode, penino, meto in ledene kocke....
Segrejte maslo in popražite rezine limone, da zlato porjavijo. Limone postavite na stran, v ponev pa dodajte narezano čebulo in česen ter zalijte z malo vode. Pražite toliko časa, da...
Cvetačo položite v posodo z vrelo vodo in s kurkumo ter jo kuhajte 5 minut, da postane mehka. Cvetačo odcedite, in ko se malo ohladi, jo rahlo zmečkajte z vilicami....
Pečico segrejte na 190 °C. Pekač rahlo premažite z oljem in vanj položite fileje skuše. Iz limone naribajte lupinico. Sok polovice limone iztisnite na skušo. Pekač pokrijte s folijo in...
Narežite bučo in korenje, naribajte ingver in zalijte z malo vode. Kuhajte približno 15 minut, da se zmehčajo. Ko se sestavine rahlo ohladijo, jih zmiksajte s paličnim mešalnikom. Zelenjavni kašici...
Sesekljajte čebulo in ji primešajte drobnjak in peteršilj. Dodajte čičeriko in tuno ter dobro premešajte. Stisnite limono in jo prelijte po mešanici. Začinite in postavite na hladno, nato pa postrezite...
Svinjske kotlete začinite s soljo in poprom. Moko, drobtine in razžvrkljana jajca razdelite v ločene skodelice. Svinjske kotlete najprej pomokajte in jih potopite v jajce. Povaljajte jih v drobtinah, da...
Indijske oreščke namočite čez noč in jih v kuhinjskem mešalniku zmiksajte z vodo, da dobite gosto maso. Postopoma dodajajte limonin sok, česen, kurkumo in kvas. Sesekljajte čemaž in ga vmešajte...
Sardele sperite in jih osušite s papirnato brisačo. Z vseh strani jih začinite s soljo in pustite stati nekaj minut. Olje za cvrtje segrejte v široki ponvi na srednje visoki...
Segrejte pečico na 180 °C. Očiščene sardele položite v pekač in jih potresite s sesekljanim česnom in peteršiljem. Dodajte narezan paradižnik in čebulo. Vse skupaj pokapajte z olivnim oljem. Zmešajte...