Pripravite tržaško omako. Drobno sesekljajte česen in peteršilj ter začinite s soljo in poprom. Vse skupaj stresite v skodelico z olivnim oljem in premešajte. V ponvi segrejte olje in nanj...
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni. V ponev dodajte narezane lignje in jih kuhajte približno 3...
Koriander skupaj s česnom, ribjo omako in sladkorjem ter sesekljanim čilijem vrzite v mešalnik. Olupljeno limeto, razpolovljeno in z odstranjenimi koščicami, dodajte v skledo in vse skupaj obdelujte, dokler ne...
V skledi zmešajte moko, papriko, česen v prahu, čebulo v prahu, sol in poper, da dobite zmes za premaz. V drugi skledi stepite mleko in jajca, da naredite jajčni preliv....
Izperite lignje pod hladno tekočo vodo in jih osušite s papirnatimi brisačami. V manjši posodi zmešajte oljčno olje, sesekljan česen, limonin sok, origano, sol in poper, da pripravite marinado. Kalamare...
Riževe rezance namočite v toplo vodo za 30 minut ali dokler niso mehki. Odcedite jih in pustite na strani. V velikem voku ali ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje....
Kapre namočite v skledo z vodo. Iztisnite ves limonin sok v veliko plitvo skledo in dodajte 4 žlice olja. Olupite česen in ga skupaj s čilijem, inčuni, pistacijami, odcejenimi kaprami...