Pečico segrejte na 200 °C. Obložite modelčke za mafine. Orehe razporedite po pekaču jih pražite v pečici, dokler ne zadišijo in rahlo porjavijo, približno 8 minut. Pustite, da se popolnoma...
Segrejte pečico na 180 °C. Dva okrogla pekača za torto namažite s pršilom za peko ali maslom. V veliki skledi zmešajte moko, sladkor, kakav v prahu, pecilni prašek, sodo bikarbono...
Priprava krhkega testa: V posodo presejte moko skupaj s ščepcem soli in v sredini naredite jamico, v katero dodajte sladkor in jajce. Z vilicami ju zmešajte v gosto kašo. Dodajte...
Zmešajte koruzni škrob ali pa moko, sladkor in sol. Dodajte še kis in pa vodo ter med nenehnim mešanjem kuhajte 5 minut. Dodajte maščobo in peso ter pustite stati, dokler...
Lososa namočite v svežo vodo za 12 ur. Narežite ga na rezine, debele 1 cm. Na dno literskega kozarca dajte plast začimb za vlaganje, nato plast ribe, plast rezin čebule;...
Odcedite tekočino iz lososa in ji dodajte odcejene paradižnike, sol, sladkor in začimbe za vlaganje. Mešanico zavrite in precedite. Na maslu prepražite čebulo, dokler se ne zmehča, vendar ne porumeni....
Ribe izmerite in jih temeljito očistite. Dobro jih sperite. V velik kotel položite krpo in vanjo položite ribe. Krpa mora biti dovolj velika, da jo lahko čez ribo zavežete, da...
Gorčico zmešajte z oljem, dodajte sladkor ter omako iz sardel in worcesterja. Dobro stepeno jajce in ga skupaj s kisom dodamo ostalim sestavinam. Vse skupaj dobro stepamo 10 minut. Prelijte...
Jajčne beljake in jajčne rumenjake stepite ločeno (beljake do trdne pene), nato jih stepite skupaj in postopoma vmešajte sladkor in mlete mandlje. Dobro stepajte 20 minut, nato zmes vlijte v...
2.5 cm debel kos govejega mesa, pečenke ali nežno kuhane govedine. Položite ga v posodo ali skledo in prelijte z raztopino iz polovice kisa in polovice vode, dodajte dve veliki...