Pečico 180 °C. Začnite z izdelavo testa. V kuhinjski robot presejte moko in ksantan gumi, dodajte margarino, rastlinsko maščobo in ščepec soli ter mešajte, dokler zmes ni podobna drobtinam. Dodajte...
Iz puranjih ostankov odcedite približno tri četrtine maščobe, dokler vam ne ostanejo lepi lepljivi koščki. Ponev postavite na kuhalno ploščo na visokem ognju in zavrite. Dodajte portovec, če ga uporabljate,...
Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. Podolgovat ožji pekač namenjen za pecibo in kruh namastite z maslom. Sladkor in jaci dajte v večjo skledo in stepajte z električnim mešalnikom do...
Vklopite pečico in jo nastavite na 220 stopinj Celzija. Pred peko kostanj obvezno zarežite po ravnem ali zaobljenem delu kostanja v obliki nekakšnega križa ali pa po širini skozi stranico...
Dajte kostanj v večje cedilo in na hitro splaknite pod tekočo vodo. Kostanje nato na zaobljenem delu zarežite križno. Pazite, da ne zarežete v jedro kostanja, temveč le predrite trdo...
Pečico segrejte na 190 °C. Odrežite vrhove buč, nato z močno žlico izdolbite sredico, odstranite semena in jih zavrzite. Buče po vsej površini namažite z oljem in notranjost začinite z...
Pečico segrejte na 180 °C. Brstični ohrovt operite in obrežite. V posodi z vrelo osoljeno vodo ga kuhajte 8 minut, nato ga dobro odcedite. Klobaso iztisnite iz kože in zdrobite...