Skuti dodajte eno žličko mleka, da postane mazljiva. Lahko ga dodate tudi več. Sesekljajte redkvice, kumarico in zelišča. Dodajte sol in vse skupaj vmešajte v skuto. Po želji dodajajte in...
Zdrobite ovčji sir in mu dodajte sesekljan koper in drobnjak. Sesekljajte česen in olive ter jih zmešajte z limoninim sokom. Dodajte olivno olje in sirovo mešanico. Dobro premešajte in dodajte...
V srednje veliki skledi zmešajte kislo smetano in majonezo, da se dobro zmešata med seboj. Med nenehnim mešanjem počasi dodajate še pinjenec, da boste dobili gladko in kremasto konsistenco....
Segrejte pečico na 190 °C. Rezine bagete položite na pekač in jih popecite, da rahlo pozlatijo in postanejo hrustljave. File morskega lista začinite s soljo in poprom. V ponvi na...
Olupite kumare in jih po dolgem prerežite. Izdolbite sredico, da dobite “žleb”. Zmešajte sesekljan česen, tuno, 1 žlico limoninega soka, kislo smetano, sol in poper. Vse skupaj zmešajte s paličnim...
Pečico segrejte na 180 °C. Na pekač položite blanširane lešnike. V pečici jih pecite približno 9 minut. Lešnike grobo sesekljajte. Zrele slive narežite na četrtine. Šalotko narežite na tanke rezine....
Trde dele gob odrežite in zavrzite. Preostala stebla z nožem narežite na 1 cm debele kolobarje. Na sredini gobjih kolobarjev izrežite majhne luknjice, odstranite sredice in jih zavrzite. Gobe prenesite...
V posodo nalijte vodo in vanjo položite jajca. Vodo zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in jajca kuhajte še 10 minut. Ko se jajca ohladijo, jih olupite in narežite na koščke....
Segrejte pečico na 190 °C. Pekač namažite z oljčnim oljem. V veliki skledi zmešajte zdrobljen tofu, peteršilj, koper, oljčno olje, sol in poper. Dobro premešajte. Vsak list testa premažite z...
Pečico segrejte na 190 °C. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici oljčnega olja. Dodajte sesekljano čebulo in jo pražite, dokler se ne zmehča in postane prosojna. Dodajte...