Olje segrejte na srednje močnem ognju. Dodajte čebulo in jo mešajte 5 minut. Dodajte kari pasto in mešajte še 1 minuto. Dodajte piščančjo juho in paradižnik. Povečajte temperaturo na visoko...
Ajoli omaka se odlično poda h cvrtim jedem, morski hrani, rižu … V skledo dajte majonezo, česen, limetino lupino in limetin sok. Premešajte, da se sestavine povežejo. Veganska različica: Stepite...
Aioli omaka brez jajc: Odcedite čičerko in prihranite tekočino. Česen v prahu, gorčico, kis, 8 čičerik in rezervirano tekočino iz čičerike dajte v kuhinjski robot. Miksajte do gladkega in postopoma...
Odrežite zgornji del buče, približno dve tretjini. Odstranite bučna semena, nato pa izdolbite meso. Pečico segrejte na 200 °C. Bučno meso narežite na koščke in ga skupaj s česnom in...
Glavo brokolija operite in jim odrežemo cvetke s peclja, ki jih sesekljajte na grobo. Iz pločevinke stresite čičeriko v cedilo in sperite pod tekočo vodo. Zavrite vodo v loncu in...
Na srednji temperaturi segrejte veliko ponev, dodajte dobro količino oljčnega olja, narezan česen, sesekljane čilije baziliko. Vse skupaj pražite 1 minuto, nato dodajte narezano klobaso. Kuhajte še nekaj minut, da...
Pečico segrejte na 100 stopinj C. Pekač obložite s pergamentom za peko. Čičerko odcedite in prihranite 1/2 skodelice tekočine iz pločevinke. Čičeriko shranite za drugo uporabo. Tekočino iz čičerike vlijte...
V mešalniku zmešajte oljčno olje in sojino mleko, dokler se ne zgostita. Dodajte sol, sladkor in gorčico. Vključite mešalnik in skozi odprtino v pokrovu po kapljicah dodajajte kis, dokler zmes...