Segrejte pečico na 180 °C. Ločite rumenjake in beljake. Vodo po želji posladkajte s sladkorjem, dodajte cimet in klinčke ter vanjo namočite suhe hruške. Segrejte in kuhajte 30 minut. Hruške...
Vodo posladkajte in zavrite. Dodajte olupljena in narezana jabolka, limono, klinčke in cimet. Kuhajte 10 minut in ohladite preden postrežete. Jabolčni kompot se odlično poda k palačinkam. (Foto: Instagram/cook_natalia_x2)
V veliki posodi na srednje nizki temperaturi zmešajte sok, vino, pomarančo, sladkor, klinčke in cimet. Med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut ali dokler se sladkor ne raztopi. Dodajte narezano jabolko...
Gin, sladkor, cimet, zvezdasti janež, klinčke in lupina dajte v ponev in na nizki temperaturi kuhajte 3 minute ali dokler se sladkor ne raztopi. Odstranite z ognja. Odstavite, da se...
Posušeno pomarančo pripravite tako, da pečico segrejete na 110 °CC. Ploščo za peko obložite s papirnato brisačo. 1 pomarančo narežite na tanke rezine in jih položite na pripravljen pladenj. Rezine...
Pečico segrejte na 180 °C. V ponev na srednje močnem ognju dajte marmelado, sirup, sladkor, 1/3 skodelice vode, začimbe, cimet in mlete klinčke. Kuhajte 10 minut ali dokler se glazura...
Limoni in pomaranči dobro operite in narežite na kolobarje. Zmešajte pomarančne in limonine rezine, nageljnove žbice, mošt, sladkor in cimetove palčke v loncu. Nato na zmernem ognju kuhajte 10 minut...
Operite pomarančo in jo prerežite na polovico. Polovico pa narežite na kolobarje, drugo polovico olupite in z nožem za filiranje narežite na manjše kose. Ne pozabite odstraniti tudi belo kožico....
Hruške najprej dobro operite in olupite. Narežite jih na četrtine in jim odstranite peclje in pa tudi peščišča. Sresite hruške v manjšo kozico in jih prelijte s toliko vode, da...
Preden meso pripravite, ga vzemite iz hladilnika in ga segrejte na sobno temperaturo. Pečico segrejte na 180 °C. Ingver olupite in na drobno narežite, nato pa ga skupaj s cimetovo...