Pečico segrejte na 200°C in pekač pokrijte s peki papirjem. Peso dobro skrtačite pod vodo in osušite. Porežite liste, pustite del stebel in stržen korenin pustite. Položite jo na pekač,...
Klinčke in cimetovo palčko dajte v lonec z vodo. Segrejemo do vrenja. Čaj v čajniku prelijte z vrelo vodo in ga 4 do 5 minut kuhajte. Precedite. Po okusu dodajte...
Zelje zelo drobno narežite, ga razporedite po ravni površini, posujte s soljo in pustite stati 24 ur, nato ga obrišite v čisti krpi. Kisu dodamo začimbe, povezane v muslinsko vrečko,...
2.5 cm debel kos govejega mesa, pečenke ali nežno kuhane govedine. Položite ga v posodo ali skledo in prelijte z raztopino iz polovice kisa in polovice vode, dodajte dve veliki...
Vsako vrsto zelenjave dajte v ločeno skledo in vsako posujte z majhno količino soli. Pustite stati 4 ure. Iz vsake zelenjave iztisnite sok in ga združite. Zmešajte suhe sestavine in...
Pustite šunko, da se čez noč namoči v hladni vodi. Postavite v svežo hladno vodo in dodajte cider, melaso, mlete klinčke, cimet in papriko. Počasi kuhajte 5 do 7 ur,...
Meso narežite na precej majhne koščke, ga posujte z moko in položite v ponev, v katero ste dali maščobo. Po okusu dodajte sol in poper. Počasi kuhajte 40 minut in...
Grozdne oreščke prelijte z vrelo vodo. Odstavite, da se ohladijo. Jajčne rumenjake stepite s sladkorjem, začimbami in pa maslom. Nato dodajte oreščke, rozine in datlje. Vse skupaj zmešamo z grozdnimi...
Paradižnike, vodo, sladkor, lovorov list, klinčke in sol kuhajte deset minut. Precedite. Želatino namočite v dveh žlicah hladne vode in dodajte vročo zelenjavno mešanico. Vlijemo v majhne mokre modelčke. 2...