Jetrca 30 minut kuhajte v vreli vodi. Nato odstranite kožo ali vezi in jetra drobno zmeljite. Začinite. Čebulo zmeljite, dodajte maslo, stepite jajca in jih dodajte. V to maso vmešamo...
Maslo in sladkor stepite v smetano ter dodajte stepena jajca. V vroči vodi raztopite sodo in jo dodajte k smetanovi zmesi. Dvakrat presejemo moko, sol in začimbe ter polovico dodamo...
Presejte moko, cimet, muškatni orešček, klinčke in vinski kamen. Temeljito zmešajte sladkor in stepena jajca. Zmešajte z mešanico moke, dodajte citron in mandlje. Na pomokani deski razvaljamo na 6 mm...
Smetano zmešajte z rjavim sladkorjem, začimbami in soljo. Dodajte jajce in temeljito premešajte. Dodajte melaso in zmešajte. Dvakrat presejemo moko, sodo in pecilni prašek ter jih dodamo zmesi z melaso....
Maslo in sladkor stepite do gladkega. Dodajte smetano, melaso, cimet, ingver in nageljnove žbice(klinčke) ter zmešajte na gladko. Postopoma vmešajte moko. Na pomokani deski razvaljamo v čim tanjše testo. Z...
Maslo, sladkor in začimbe stepite v smetano. Dodajte jabolčno omako, moko in sodo, raztopljeno v malo tople vode. Dodamo rozine (ali ribez). Dobro stepemo in vlijemo v pekač za kruh....
V skledi zmešajte sladkor in dajte v posodo. Dodajte še melaso in prelijte s skodelico vrele vode. Dobro premešajte. Sedaj zmešajte moko, sodo bikarbono in začimbe, jih presejte in dodajte...
Vse sestavine dajte v skledo in jih dobro stepite z vrtljivo metlico za stepanje jajc. Ohladimo in vlijemo v še nepečeno pito. Pecite v vroči pečici (230 stopinj Celzija) 10...
Združite in zmešajte vse sestavine z moko toliko, da dobite čvrsto testo; nato dodajte še sodo, raztopljeno v vreli vodi. Dajte v dobro namaščen model, tesno pokrijte in kuhajte v...
Med segrejemo do vrelišča, nato ga odcedimo in odstavimo z ognja. Ko se med ohladi, dodamo pol kilograma moke in vse to pustimo stati čez noč na hladnem mestu. Naslednji...