Česen in čebulo olupite in ju ločeno na drobno sesekljajte. Narežite klobaso na kolobarje. Ožamite kislo zelje in na grobo sesekljajtena. V večjem loncu segrejte olje, na njem posteklenite sesekljano...
Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Olupite krompir in ga operite ter na drobno naribajte. Po potrebi ga tudi ožamite, zato da boste odstranili odvečno tekočino, nato pa ga stresite...
Na srednji temperaturi segrejte. Eno stran rezin kruha enakomerno namažite s prelivom. Na štiri rezine kruha položite eno rezino švicarskega sira, 2 rezini govedine, 1/4 skodelice kislega zelja in drugo...
Kislo zelje (ali mešanico s kislim zeljem) predhodno skuhajte in nato odstavite. Medtem v osoljenem kropu posebej skuhajte olupljen in na kocke narezan krompir, ki ga na koncu malo pretlačite....
V lonec dodajte zelje. Zalijte ga s hladno vodo in ga postavite na štedilnik ter kuhajte da bo zavrel. Ko zavre, lonec odstavite in zelje precedite. Klobase zarežite z nožem...
Prelijte kislo zelje v cedilo, ki pa ga postavite nad večjo skledo. Poskusite kislo zelje, če se vam bo zdelo preveč kislo, ga operite v cedilu pod tekočo vodo. Zelje...
Dajte v lonec zelje, zalijte z vodo da bo zelje prekrito, dodajte lovorjev list in poper ter kuhajte približno 30 minut. Solite le po potrebi. v ponvi medtem segrejte olje...
Prilijte toliko vode, da je kislo zelje prekrito in ga skuhajte. Odcedite in pokrijte. Na maščobo dodajte praženo čebulo, lovorjev list, vegeto in mokro začimbno mešanico ali pa lahko tudi...
Rebrca narežite na porcije in jih položite na dno pekača. Dodajte kislo zelje in malo tekočine. Pokrijte in pecite v zmerno vroči pečici (180 stopinj Celzija) 1 uro in pol....
Pripravite mlado raco za pečenje. Položite jo v pekač in dodajte kislo zelje, vodo in sladkor. Pokrijte in pecite, dokler se raca ne zmehča in zlato rjavo zapeče. Ponudimo s...