Sesekljajte čebulo in dajte eno žlico na stran. V veliko ponev na srednji temperaturi dodajte olje in dodajte čebulo. Kuhajte jo, dokler ne postane prosojna in zlato rjava, mešajte, da...
V ponvi na srednji temperaturi segrejte olje. Dodajte zeleno, čebulo, korenček, papriko in česen. Med pogostim mešanjem kuhajte 10 minut oziroma dokler zelenjava ne postane mehka. Povečajte temperaturo in dodajte...
Operite piščančje prsi pod tekočo vodo, dobro osušite s papirnatimi brisačkami in narežite na manjše kose, ki jih začinite s poprom in soljo. Olupite in nasekljajte čebulo. Operite čili, očistite...
Naenkrat zmiksajte vse sestavine, da dobite gladek namaz. Če se vam zdi pregost, dodajajte olivno olje ali pa kis iz kozarca vloženih kumaric. Poskusite in dodatno začinite po okusu. Postrezite...
Puranje prsi narežite na tanke kose (po želji odstranite žile). Meso, ki ste ga narezali začinite s soljo, sveže mletim poprom in timijanom. Pustite stati tako, da ni pokrito in...
Omako pripravite tako, da v skledi zmešate vse sestavine in jih malo začinite. V vroči ponvi pražite žemljice, ki ste jih prej namazali z maslom, dokler se ne zapečejo do...
Kremni sir v skledi zmešajte do gladkega. Vmešajte kisle kumarice, čebulo, kis ali sok kislih kumaric, koper, sol in poper, da se enakomerno porazdelijo. Pred serviranjem shranite v hladilniku, vsaj...
Sperite in skuhajte lečo in jo dajte v kuhinjski mikser. Dodajte kumarice, topljeni sir, čebulo, posušen paradižnik, olivno olje in sol. Vse skupaj zmiksajte, da dobite gladek namaz. Servirajte na...
Odcedite in sperite fižol in ga dajte v kuhinjski mikser. Dodajte kumarice, topljeni sir, čebulo, posušen paradižnik, olivno olje, sesekljan drobnjak in sol. Vse skupaj zmiksajte, da dobite gladek namaz....
V mešalniku zmešajte oljčno olje in sojino mleko, dokler se ne zgostita. Dodajte sol, sladkor in gorčico. Vključite mešalnik in skozi odprtino v pokrovu po kapljicah dodajajte kis, dokler zmes...