Pečico segrejte na 180 °C. V veliki skledi zmešajte limetin sok s 60 g sladkorja. Dodajte tanke rezine breskve, trakove limetine lupine in vejice rožmarina. Premešajte in pustite, da se...
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. V pekač po plasteh naložite kose ribe, rezine krompirja, narezano korenje in por. Zelenjavo pokapajte z oljem in prilijte zelenjavno juho. Dodajte...
Korenje in por narežite na trakove. Sesekljajte peteršilj in poper ter vse skupaj premešajte. Dolijte malo olja in vse skupaj na hitro rahlo popražite. Po okusu začinite in dušite 10...
Kumaro olupite in narežite na kocke. Posolite jih in pustite stati 20 minut, da spustijo vodo. Kumare ožemite in rahlo osušite s papirnato brisačo. Na olju popražite sesekljano čebulo in...
Sesekljajte čebulo in jo popražite. Dodajte narezane gobe in jih začinite s papriko v prahu. Pražite 10 minut. Gobam dodajte še mezgo in premešajte. Dušite, da se rahlo izsuši in...
V srednje veliki skledi zmešajte kislo smetano in majonezo, da se dobro zmešata med seboj. Med nenehnim mešanjem počasi dodajate še pinjenec, da boste dobili gladko in kremasto konsistenco....
Segrejte pečico na 180 °C in namastite modelčke za mafine. Na maslu stopite 50 g čokolade. Zmešajte jajca, kislo smetano, mleko in sladkor. Posebej zmešajte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono,...
File morskega lista začinite s soljo in poprom in ga premažite s stopljenim maslom. Na olivnem olju podušite mlado čebulo in jo zalijte z vinom in zelenjavno juho. Tekočino malo...
Na maslu popražite sesekljan por in koromač. Dodajte koromačeva semena in kis ter premešajte. Prilijte jušno osnovo in vse skupaj zavrite. Dodajte sesekljan česen in narezan krompir ter pokrito kuhajte...
Olupite kumare in jih po dolgem prerežite. Izdolbite sredico, da dobite “žleb”. Zmešajte sesekljan česen, tuno, 1 žlico limoninega soka, kislo smetano, sol in poper. Vse skupaj zmešajte s paličnim...