V veliki skledi zmešajte artičoke, mešano solato, češnjeve paradižnike, narezane kumare, rezine čebule, olive in kapre. V manjši skledi stepite oljčno olje, limonin sok, sesekljan česen, sol in poper, da...
Segrejte pečico na 190 °C. Rezine bagete položite na pekač in jih popecite, da rahlo pozlatijo in postanejo hrustljave. File morskega lista začinite s soljo in poprom. V ponvi na...
Sesekljajte česen in ga zmiksajte. Dodajte narezane olive in kapre ter dobro premešajte. Mešanici dolijte toliko olja, da dobite kremasto omako. Omaki dodajte rumenjake, limonin sok, sol in poper. Dobro...
Sesekljajte čebulo, česen, kapre in kisle kumarice. Vse skupaj zmešajte s skuto in z zmehčanim maslom, da dobite mazljivo zmes. Dodajte še gorčico, papriko, sol in poper ter začimbe po...
Za skorjo: V skledi zmešajte sestavine italijanske skorje. Razporedite na majhen krožnik. Za posip: V drugi manjši skledi zmešajte sestavine posipa. Pripravite sardine: Sardine osušite s papirnato brisačo. Obe strani...
Vrzite testenine Taglioni v vrelo vodo in jih skuhajte po navodilih, ki so na embalaži. Radič operite in narežite na fine trakove. Kapre osušite in jih sesekljajte le na grobo....
Na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Piščančje prsi potresite s soljo in jih 2-3 minute na vsaki strani pecite v vroči ponvi. Meso odstavite na krožnik. V...
1 skodelica = 240 ml V posodi zmešajte moko in sol. Piščanca obložite z mešanico moke. V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte oljčno olje. Piščanca na vročem olju pecite,...
Na srednji temperaturi segrejte veliko ponev s pokrovom. Obe strani testa za pico premažite z oljem in ga položite v ponev. Pokrijte s pokrovom in pecite 2 minuti, nato pa...
Omaka: Zmešajte vse sestavine in dodajte tabasco po okusu. Začinite z morsko soljo in sveže mletim črnim poprom. Polpetki: V manjši skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, papriko in morsko...