Na maslu podušite sesekljano šalotko, por in zeleno. Dodajte očiščene zaprte klapavice in prilijte sladko penino. Kuhajte 5 minut, da se školjke odprejo. Zaprte školjke zavrzite. Stepite rumenjake in 90...
Pečico segrejte na 200 °C in pekač obložite s peki papirjem. Na pekač položite narezano zelenjavo in jo premešajte. Pecite 20 minut. Zelenjavo obrnite in pecite še 10 minut ali...
Skuhajte polenovko in ji odstranite koščice. V mikser dajte ribo, česen, začimbe in mleko. Miksajte, da dobite lepo mazljiv namaz. Ribji namaz postrezite s hrustljavim kruhom ali krekerji. Dober tek!...
Čičeriko najprej namakajte čez noč, nato pa jo kuhajte 60 minut. Medtem ko se čičerika ohlaja, skuhajte kvinojo z jušno osnovo, da tekočina izhlapi, približno 15 minut. Segrejte pečico na...
Moko in vse začimbe zmešajte skupaj. Pokrovače operite in osušite s papirnatimi brisačami. Namočite jih v mleko in povaljajte v začinjeni moki. Segrejte olje in ocvrite pokrovače, da postanejo zlato...
Segrejte pečico na 150 °C. Rebrcam odstranite odvečno maščobo in jih posolite. Postavite jih v pečico za 2 uri. Koruzni škrob zmešajte z vodo. V ponvi zmešajte in zavrite vse...
Zmešajte sol, moko, jajce in sesekljane olive. Mešajte toliko časa, da dobite testo. Testu dodajte sesekljano čebulo in česen. Primešajte še narezan paradižnik, kajenski poper in timijan. Testo dobro premešajte...
V kuhinjskem mešalniku zmeljite vse sestavine in po okusu dodajte več kokosove vode, da bo juha dovolj tekoča. Avokadovo juho postavite na hladno za 45 minut in jo nato postrezite...
Vse sestavine, razen indijskih oreščkov, zmeljite do gladkega. Ko dobite kremno omako, se lotite posipa. Indijske oreščke namakajte nekaj ur. Ko so dobro namočeni, jih naribajte oziroma nastrgajte po pestu,...
Na srednje visoki temperaturi na oljčnem olju in limetinem soku prepražite sesekljano čebulo in česen. Kuhajte, dokler čebula ne postekleni. Dodajte kuhanega piščanca, piščančjo juho, fižol, čilije in začimbe. Zavrite...