Zmiksajte česen, peteršilj, parmezan in kruh. Maso zmešajte z olivnim oljem, da dobite nadev. Z nadevom premažite vsako sardelo in jo zvijte ter pritrdite z zobotrebcem. Nadevane sardele polagajte v...
Čičeriko najprej namakajte čez noč, nato pa jo kuhajte 60 minut. Medtem ko se čičerika ohlaja, skuhajte kvinojo z jušno osnovo, da tekočina izhlapi, približno 15 minut. Segrejte pečico na...
Zmešajte mleto meso s ščepcem popra, gorčico, jajcem in na drobno sesekljanim peteršiljem. Oblikujte približno 16 mesnih kroglic. Prepražite jih na vročem olivnem olju, vendar pazite, da ne razpadejo, in...
Na olju prepražite na drobno sesekljano čebulo. Dodajte še na kocke narezano rdečo peso in jo počasi pražite okoli 15 minut. Dodajte še paradižnikovo mezgo in pražite še nekaj minutk,...
V manjši skodelici namočite žafran z dvema žlicama vroče jušne osnove in pustite stati vsaj 2 uri ali pa kar čez noč, zato da se bolje razvije okus in da...
Najprej si pripravite maso za žličnike, saj bo morala počivati. Jajci dobro razžvrkljajte, solite in poprajte, nato pa dodajte še sesekljan peteršilj, stopljeno maslo in zdrob ter vse dobro premešajte....
Narežite čebulo in jo prepražite na maslu, da bo lepo posteklenela. Dodajte še narezano zelenjavo: papriko, por, bučke, paradižnik in pa korenje. V lonec dajte 300 g dobro opranega riža....
Čebulo (najboljša bo mešanica rjave in rdeče čebule, šalotke in pora) olupite in narežite na rezine. Por narežite na kolobarje. V večji kozici stopite maslo in ko se bo začnelo...
V kozici raztopite maslo in na njem zmehčajte por. Dodajte še moko in dobro premešajte. Dolijte zelenjavno osnovo in tekočino zavrite. Stresite bučko v vrelo kremasto tekočino in kuhajte 5...
Operite goveji file, posušite ga z brisačo in postavite v zamrzovalnik za cca. 1 uro. Očistite mlado čebulo, po dolžini jo prerežite na štiri dele in narežite na cca. 3...