Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. Marelice posujte z 2 žlicama sladkorja in jih položite na dno pekača. Zmiksajte sladkor, mleko, jajca, moko, mandljev in vaniljev ekstrakt, da...
Mleko nalijte v posodo in mu dodajte vaniljev strok in limonino lupino. Zavrite, nato pa pokrijte in pustite stati 10 minut. Zmešajte rumenjaka in bezgov sirup. Prelijte s precejenim mlekom...
Postrv razkoščičite in odstranite kožo. Meso postrvi narežite na koščke. Narezano postrv in čebulo prelijte z 650 ml vode in kuhajte 45 minut. Juho precedite, shranite tekočino in v kuhinjskem...
Segrejte pečico na 180 °C. Obložite pekač s peki papirjem. Segrejte vino, in ko je vroče, mu dodajte sesekljano čebulo, česen in smetano. Vse skupaj zavrite, pokrijte, nekoliko zmanjšajte temperaturo...
Sesekljajte česen in ga zmiksajte. Dodajte narezane olive in kapre ter dobro premešajte. Mešanici dolijte toliko olja, da dobite kremasto omako. Omaki dodajte rumenjake, limonin sok, sol in poper. Dobro...
Za kremo penasto vmešajte rumenjak in sladkor. Dodajte vaniljev sladkor in postopoma dodajajte maskarpone, da dobite gladko kremo. Kremo postavite v hladilnik, ta čas pa pripravite mafine. Segrejte pečico na...
Segrejte pečico na 180 °C. V mlačno vodo dodajte sladkor in nadrobljen kvas ter pustite vzhajati 15 minut. Kvas zmešajte z moko in s soljo ter pregnetite. Postavite na stran...
V skledo dodajte sol, kvas, sladkor in moko. Zmešajte maslo, mleko in rumenjake. Mokre sestavine vmešajte k suhim, da dobite testo. Na pomokani površini ga pregnetite do gladkega in ga...
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač. Zmešajte sladkor, vaniljev sladkor, moko in pecilni prašek. Dodajte maslo in gnetite, da dobite drobtinasto zmes. Dodajte še rumenjake in kislo smetano...
Segrejte pečico na 180 °C in obložite pekač s peki papirjem. Naribajte jedilno čokolado in nalomite piškote. Stopite maslo in čokolado. Zmiksajte jajca, vaniljev ekstrakt in sladkor. Dodajte stopljeno čokolado...