Jajčevec narežite, posolite in postavite a stran za 30 minut, da spusti vodo. Ožemite ga in popecite na olju. V skledi zmešajte čičeriko, sesekljano čebulo in česen, sesekljan paradižnik, sol,...
Zelenjavo narežite in jo popražite na olju. Posolite in dušite, da se zelenjava zmehča. Med praženjem pogosto mešajte, da se ne prilepi na dno posode. Dodajte kečap, gorčico, sladkor, česen...
Jajčevce narežite na rezine. Posujte jih s soljo in pustite stati pol ure, da spustijo vodo. V mešalniku zmeljite orehe, česen, čebulo in feferon. Mešanici dodajte malo kisa in jo...
Narežite jajčevce in paradižnike na kocke. Na olju rahlo popražite česen in peteršilj ter dodajte narezano zelenjavo. Dobro premešajte, nato pa dušite, da se jajčevec zmehča. Solite in poprajte ter...
Segrejte pečico na 180 °C. Očiščene lisičke kuhajte 8 minut v slani vodi. V ponvi segrejte olje. Sesekljajte česen in čebulo ter ju podušite na olju, da čebula postekleni. Jajčevec,...
Segrejte pečico na 200 °C. V ponvi na srednje nizki temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo, česen, rdečo in rumeno papriko ter kuhajte 10 minut, dokler se dobro ne...
Segrejte pečico na 200 °C. Jajčevce po dolžini narežite na 1,5 cm debele rezine. Po želji lahko pustite kožo ali jo olupite. Rezine jajčevcev na obeh straneh premažite z oljčnim...
Segrejte pečico na 190 °C. Jajčevec, bučko, čebulo, papriko in paradižnik narežite na kolobarje. V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici oljčnega olja. Dodajte narezano čebulo in sesekljan...
Piščanca narežite na večje kose in ga marinirajte s sojino omako, žganjem in naribanim ingverjem. Najbolje je, da piščanca pustite marinirati nekaj ur. Za pripravo zelenjave jajčevec, sladki krompir, korenino...
Pečico segrejte na 190 °C. Jajčevce po dolžini prerežite na pol in izdolbite meso. Izdolbeno meso sesekljajte in ga dajte na stran. V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje....