Segrejte pečico na 165 °C in namastite pekač. Segrejte maslo, trsni sladkor in melaso, da se vse skupaj stopi. Mešajte, da dobite gladko zmes. Posebej segrejte mleko s sodo bikarbono....
Pečico segrejte na 190 °C. Namažite pekače za piškote. V veliko skledo presejte moko, ingver, klinčke, cimet, sol in sodo bikarbono; dobro premešajte. V drugi skledi stepite olje, jajca, melaso,...
Zmešajte mangov čatni, limonin sok, sladkor, ingver, cimet in sol. Na nizki temperaturi zavrite. Koruzni škrob in hladno vodo zmešajte v gladko pasto in vmešajte v nadev. Mešajte, dokler se...
1 skodelica = 240 ml Pečico segrejte na 175 °C. Rahlo namastite pekače. Pripravite testo za piškote: V skledi zmešajte rjavi sladkor in olje. Vmešajte bučo in jajca ter dobro...
Pečico segrejte na 180 ºC. Pladenj za mafine obložite s papirnatimi modelčki. V veliko skledo presejte moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, mleti ingver, cimet in sol. V drugi skledi stepite...
Smetano zmešajte z rjavim sladkorjem, začimbami in soljo. Dodajte jajce in temeljito premešajte. Dodajte melaso in zmešajte. Dvakrat presejemo moko, sodo in pecilni prašek ter jih dodamo zmesi z melaso....
Maslo in sladkor stepite do gladkega. Dodajte smetano, melaso, cimet, ingver in nageljnove žbice(klinčke) ter zmešajte na gladko. Postopoma vmešajte moko. Na pomokani deski razvaljamo v čim tanjše testo. Z...
V skledi zmešajte sladkor in dajte v posodo. Dodajte še melaso in prelijte s skodelico vrele vode. Dobro premešajte. Sedaj zmešajte moko, sodo bikarbono in začimbe, jih presejte in dodajte...
Vse sestavine dajte v skledo in jih dobro stepite z vrtljivo metlico za stepanje jajc. Ohladimo in vlijemo v še nepečeno pito. Pecite v vroči pečici (230 stopinj Celzija) 10...