Vse sestavine zmiksajte in po želji dodajte javorjev sirup. Napitek prelijte v kozarec in postrezite. Uživajte v sočnih okusih roza napitka! (Foto: pixabay.com)
Zmešajte olupljene in narezane hruške, limonino lupino, cimetov sladkor in 1 žlico navadnega sladkorja. Iz beljakov naredite sneg tako, da jih stepate, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi. Posebej zmešajte...
Pečico segrejte na 220 °C. 2 pekača obložite s papirjem za peko. V skledi zmešajte moko, kvas in sladkor. Začinite s soljo in poprom. Naredite jamico. Dodajte olje in toplo...
Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. V manjši kozici na nizkem ognju stopite maslo. Namastite podolgovati pekač, cca. 35 x 25 cm, premažite s stopljenim maslom in po želji obložite...
S črno glazuro okrasite dva kozarca okrasite kot buče – trikotnike za oči in nosove ter usta. Pustite, da se posuši. Bučo narežite na manjše kose in jo skupaj s...
Hruške najprej dobro operite in olupite. Narežite jih na četrtine in jim odstranite peclje in pa tudi peščišča. Sresite hruške v manjšo kozico in jih prelijte s toliko vode, da...
Pečico segrejte na 180 ºC. Hruške razpolovite in odstranite sredico ter jih vse položite z rezano stranjo navzgor na pekač, eno hruško pa shranite. Potresite 1 čajno žličko cimeta in...
Hruške očistite in odstranite sredico. Narežite jih na kocke ali na tanke rezine. Dodajte vodo in kuhajte, dokler se ne zmehčajo. Dodajte sladkor, ingver, limonin sok in naribano lupino. Mešanico...
Iz grenivke in pomaranče odstranite pulpo, ne da bi pretrgali membrano. Hruško grenivko in pomarančo narežite na vzdolžne rezine. Endivijo prerežite na pol, odstranite zunanje liste in jo skrbno operite....