Pečico segrejte na 200 °C. V skledi premešajte nekuhane raviole in moko. V eno skledo dajte razžvrkljano jajce, v drugo pa drobtine z začimbami. Raviole najprej potopite v jajce, nato...
Segrejte pečico na 200 °C in namastite pekač za mafine. Na olju popražite sesekljano čebulo in dodajte meso. Začinite s soljo in poprom ter z ostalimi začimbami. Tortilje narežite na...
Sezamova semena grobo zmeljite v možnarju ali mlinčku za začimbe. Zmleti sezam in šiso dodajte vročemu kuhanemu rižu in vse skupaj zmešajte, da se enakomerno poveže. Riž razdelite na 4...
Očistite in narežite zelenjavo. V veliki posodi na srednjem ognju na maslu prepražite zelenjavo, dokler ne zmehča. Dodajte meso in vodo. Segrejte do vrenja in zmanjšajte temperaturo na nizko, dodajte...
V ponvi na nizki temperaturi stopite maslo. Dodajte moko in jo stepajte do gladkega. Po malem dodajte mleko in po vsakem dodatku dobro stepajte. Mešanico na srednje visoki temperaturi zavrite...
Na srednji temperaturi segrejte. Eno stran rezin kruha enakomerno namažite s prelivom. Na štiri rezine kruha položite eno rezino švicarskega sira, 2 rezini govedine, 1/4 skodelice kislega zelja in drugo...
Mozgovne kosti in pa meso dajte v vodo, dodajte še zelenjavo in poprova zrna ter kuhajte 3 do 4 ure. Juha nikakor ne sme preveč vreti. Kuhajte jo na 3/4...
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s papirjem za peko. V skledo dajte mleto govedino, klobaso, drobtine, jajce, paradižnikovo omako in začimbe. Mešajte, dokler se dobro ne povežejo. Vsak...
Zrezek po vsej površini namažite z ½ žlice oljčnega olja ter s ščepcem morske soli in črnega popra. Na visoki temperaturi segrejte ponev in steak z vseh strani pecite skupaj...
V ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte 1 žlico olja. Dodajte čebulo in ščepec soli ter kuhajte 5 minut, dokler se ne zmehča. Dodajte govedino in jo kuhajte 5 minut...