V lonec z 1 l vrele vode dajte kocko jušne osnove in mešajte, dokler se ne raztopi. Dodajte sojino omako, piščanca in čilije ter lonec pokrijte. Segrevajte, dokler ne zavre,...
V veliko skledo dajte moko in 5 g morske soli ter na sredini naredite jamico. Zmešajte kvas v 300 ml mlačne vode, počakajte nekaj minut, nato pa ga postopoma vlijte...
Sestavine solate razporedite na krožnik. Sestavine preliva zmešajte v kozarcu in dobro pretresite. Preliv postrezite ob strani. Jed postrezite s palčkami. (Foto: pexels.com)
Čebulo in česen olupite in vsakega na drobno nasesekljajte. Vso zelenjavo očistite, po potrebi operite in tudi posušite. Por na drobno nasesekljajte, preostalo zelenjavo pa narežite na približno enakomerne koščke....
Na olju popražite čebulo, dodajte še na kockice narezano svinjino, na kratko popecite in dodajte sesekljano papriko in paradižnik. Malo podušite, dodajte na 2 cm kose narezan stročji fižol, zalijte,...
Fižol operite in narežite ter dodajte vodo, sladkor in pa sol. Kuhajte do mehkega, dodajte kis in pustite vreti še nekaj minut. Vroče dajte oziroma napolnite v kozarce.
Čebulo olupite in na drobno sesekljate, stresete jo na vroče olje in pražite, dokler ne postekleni. Nato dodate na približno dva centimetra narezan stročji fižol, dodate še sol in poper,...
Stročjemu fižolu odstranite konce in niti. Dodajte vodo in kuhajte na zmernem ognju 25 minut. Nato odcedite vodo, dodajte sedaj maslo, sol in papriko. Ponovno pogrejte in postrezite.