Segrejte pečico na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem. V skledi zmešajte drobno sesekljane pistacije, drobtine, nariban parmezan, peteršilj, limonino lupinico, sol in poper. V ločeni majhni skledi zmešajte...
Zmešajte vse sestavine za vlečeno testo in mesite toliko časa, da dobite čvrsto in gladko testo. Postavite na stran za 40 minut. Stepite jajca in dodajte zdrob, skuto in smetano....
Zelišča (npr. peteršilj, meta, origano, timijan in bazilika) drobno sesekljajte, nato vse sestavine zmešajte in oblikujte 12 kroglic v velikosti oreha. V ponev dodajte olje iz pločevinke tune in kroglice...
Suho mešanico dodajte mokri mešanici in dobro premešajte z žlico. Malo gnetite z roko, da se vse dobro premeša. Skledo pokrijte s toplo in vlažno brisačo ter pustite počivati približno...
Narežite sir na pravokotnike, debeline 5 mm. V posodice razdelite moko, razžvrkljana jajca in drobtine. Kos sira najprej položite v moko, da se obloži z vseh strani. Nato v jajce...
Mocarelo narežite na palčke. Najprej jih povaljajte v moki, zmešani s soljo in peteršiljem. Nato jih povaljajte v razžvrkljanih jajcih z mlekom in na koncu v drobtinah. Še enkrat jih...
Segrejte pečico na 210 °C. V loncu zavrite 2 cm vode. V krop dajte ščep soli in klapavice. Lonec pokrijte in dušite, da se školjke odprejo. Neodprte školjke zavrzite. Sesekljajte...
Šampinjone razpolovite in jih premažite z limoninim sokom. Šampinjone povaljajte v moki, nato jih pomočite v razžvrkljano jajce in na koncu jih obložite z drobtinami. Ocvrite jih v vročem olju,...
Skuhajte špinačo, da ovene in jo sesekljajte. Zmešajte mleko in juho ter zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo. Na maslu popražite sesekljano čebulo in česen. Primešajte moko in pražite še dodatnih...
Zmešajte skuto, jajca, pšenični zdrob in sol, da dobite maso za kroglice. Postavite jo na stran za 20 minut, nato pa iz mase oblikujte kroglice. Kroglice povaljajte v drobtinah in...