Gobe olupite, odstranite peclje in jih obrežite z okroglim rezalnikom. Sesekljajte šunko in obrezke gob. Čebulo rahlo prepražite, dodajte šunko in sesekljane gobe, drobtine, peteršilj, začimbe in smetano ter kuhajte...
Lososu odstranite hrbtenico. Notranjost ribe posujte s soljo in poprom. Zdrobite krekerje. Dodajte korenje, čebulo, zeleno, peteršilj, začimbe, dobro stepena jajca in stopljeno maslo, margarino ali slanino. Dobro premešajte in...
Zmeljite osliča in čebulo. Dodajte nestepena jajca. Nato izmenično z mlekom dodajte še preostale sestavine. Dajte v nenamaščen pekač. Pecite v posodi z vodo pri temperaturi 200 stopinj Celzija 50...
Odcedite tekočino iz lososa in ji dodajte odcejene paradižnike, sol, sladkor in začimbe za vlaganje. Mešanico zavrite in precedite. Na maslu prepražite čebulo, dokler se ne zmehča, vendar ne porumeni....
Rezance skuhajte v veliki količini vrele in osoljene vode, dokler se ne zmehčajo. Čebulo in zeleno podušite na maslu, dokler se ne zmehčata, primešajte moko, sol in gorčico. Prilijemo mleko....
Meso začinite s soljo in poprom ter ga dušite 2 uri. Nato iz moke, pecilnega praška, soli in masti naredimo testo.Zmešamo v testo za pito. Razvaljamo ga v ducat krogov...
2 skodelici moke dodajte malo soli, 1 stepeno jajce in toliko mleka, da dobite čvrsto testo. Na pomokani deski ga tanko razvaljajte na 1 cm in narežite na 5 cm...
Drobtine nekaj minut namakajte v mleku. Zmešajte meso, drobtine, jajca, čebulo in začimbe. Dobro premešajte in oblikujte hlebček. Položite ga v pekač, dodajte 1 cm vode in pecite v srednje...
Čebulo počasi popražite na malo maščobe. Dodajte meso, začimbe in vodo. Kuhajte 20 minut pri temperaturi, pri kateri vre. Dodamo koruzen zdrob in kuhamo 1 uro. Obrnite v model, ohladite,...
Dobro očistite želodec in ga namočite v slano vodo. Združite vse sestavine in jih dobro premešajte. Želodec napolnite z mešanico in zašijte odprtino. 2 uri kuhajte v velikem kotlu z...