Pečico segrejte na 200 °C. Dobro operite in obrežite brstični ohrovt, odstranite vse morebitne razbarvane liste in mu odrežite stebla. Po dolgem brstični ohrovt prerežite na pol. V veliki skledi...
Pečico segrejte na 200 °C. Ponev popršite s pršilom za kuhanje. V veliki skledi zmešajte olupljeno in narezano bučo, 1/2 žlice olja, 1/4 žličke soli in poper po okusu ter...
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s peki papirjem. Cvetačo in brstični ohrovt premažite z oljčnim oljem in začinite s soljo. Razporedite ga v enakomerni plasti na pripravljen pekač....
Piščanca položite v košaro zračnega cvrtnika. Piščanca namažite z oljčnim oljem. V manjšo skledo dodajte italijanske začimbe, česen v prahu, papriko, sol in poper. Vtrite na vse strani piščanca. Pecite...
Pečico segrejte na 200 °C. Velik pekač obložite s papirjem za peko. Kruh položite v veliko skledo. Dodajte olje in začinite. Premešajte, da se obloži. Na pripravljen pladenj razporedite kruh v...
Brstični ohrovt ali vitaminska kroglica je ena najbolj zdravih zelenjav, ki jih lahko pridelamo na domačem vrtu. Vsebuje vitamina C in K, ta je ključen za zdrave kosti. Brstični ohrovt...
Pečico segrejte na 180 °C. Zavrite vodo in 5 minut kuhajte krompir. Odcedite ga in prihranite vodo. Krompir, korenje, čebulo in ohrovt premažite z 2 žličkama olja. Razporedite jih na...
Piščančje prsi operite in dajte v lonec, kamor boste vlili jušno osnovo. Pristavite in vsebino počasi zavrite. Znižajte temperaturo, da bo tekočina komaj opazno vrela, lonec delno pokrijte in piščančje...
Čilijeva omaka: Olupite in drobno narežite šalotko ter naribajte palmov sladkor. Čilije drobno sesekljajte. V majhni ponvi segrejte 2 žlici arašidovega olja, dodajte šalotko in čili ter na nizki temperaturi...
Pečico segrejte na 180 °C. Brstični ohrovt operite in obrežite. V posodi z vrelo osoljeno vodo ga kuhajte 8 minut, nato ga dobro odcedite. Klobaso iztisnite iz kože in zdrobite...