Pripravite tržaško omako. Drobno sesekljajte česen in peteršilj ter začinite s soljo in poprom. Vse skupaj stresite v skodelico z olivnim oljem in premešajte. V ponvi segrejte olje in nanj...
Riž skuhajte v 450 ml vode. Med kuhanjem solite in nekajkrat premešajte. Puranje zrezke solite in poprajte ter jih specite v ponvi na olju. Ko so na obeh straneh pečeni,...
Rakove repke splaknite v posoljeni vodi in jih odcedite. Ostale sestavine zmešajte, da dobite gosto maso za paniranje rakcev. Maso postavite na hladno, medtem pa pripravite omako. Za omako zmešajte...
Zmešajte sesekljano limonsko travo, sojino omako, vino in worchester omako, da dobite marinado za piščanca. Piščanca narežite na trakce in ga položite v marinado za 3 ure. Postavite na hladno....
Segrejte pečico na 180 °C. Obložite pekač s peki papirjem. Segrejte vino, in ko je vroče, mu dodajte sesekljano čebulo, česen in smetano. Vse skupaj zavrite, pokrijte, nekoliko zmanjšajte temperaturo...
Maslo, mast, vino in vodo segrejte in dodajte moko in sol. Pregnetite, da dobite testo. Pokrijte in dajte na hladno za 2 uri. Narežite klobaso in jo popecite na olju....
File morskega lista začinite s soljo in poprom in ga premažite s stopljenim maslom. Na olivnem olju podušite mlado čebulo in jo zalijte z vinom in zelenjavno juho. Tekočino malo...
Na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Pražite, dokler čebula ne postekleni. V lonec dodajte na kocke narezano rdečo papriko in kuhajte nekaj minut, da...
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni. V ponev dodajte narezane lignje in jih kuhajte približno 3...
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen. Dušite, dokler čebula ne postekleni. V ponev dodajte narezano hobotnico in jo kuhajte približno 5...