V veliki skledi zmešajte artičoke, mešano solato, češnjeve paradižnike, narezane kumare, rezine čebule, olive in kapre. V manjši skledi stepite oljčno olje, limonin sok, sesekljan česen, sol in poper, da...
Veliko skledo napolnite vodo in vanjo iztisnite sok limone. Artičoke pripravite tako, da odrežete stebla in odstranite vse trde zunanje liste. Ostalim listom s kuhinjskimi škarjami obrežite konice. Vsako artičoko...
V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in sesekljan česen ter pražite 5 minut, da čebula postekleni. V ponev dodajte sesekljane artičoke in kuhajte še 2...
Vsaki artičoki odrežite pecelj in s kuhinjskimi škarjami obrežite konice zunanjih listov. Velik lonec napolnite z vodo in vanj iztisnite sok ene od polovic limone. Vodo zavrite. V vrelo vodo...
Pečico segrejte na 175 °C. Odcedite tuno in vloženo artičoko. Sesekljajte česen in ga zmešajte z olivnim oljem. Iz kruha izrežite 6 krogov, jih premažite s česnovim oljem in jih...
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem. V skledo dajte drobtine, sezamova semena, papriko, posušena zelišča, čebulo v prahu, česen v prahu, sol in poper. V ločeno...
Velik lonec osoljene vode zavrite na močnem ognju. Medtem, pa pripravite preliv, dokler voda ne zavre. V veliki skledi zmešajte olivno olje, limonin sok, kis, česen, origano, sol in pa...
Pečico segrejte na 200 ºC. Krompir razpolovite. Koromač obrežite in prihranite vse listnate vršičke, drobno narežite stebelni del, nato razpolovite čebulico in jo narežite na 1 cm velike rezine. Vse...
Artičoke olupite in operite, jih dajte v hladno vodo z malo soli in limoninega soka ter jih skuhajte do mehkega. Postrežemo jih lahko s prelivom ali masleno omako.